CloseClassic

groepsfoto maart 2023

We zingen in een kleine groep, waarbij het eigen aandeel navenant belangrijker is dan in een groot koor. Daardoor kan sneller en op een hoger niveau gewerkt worden. Repeteren doen we wekelijks op de vrijdagmiddag in Naarden.

Ons koor is opgericht eind mei 2022 en staat onder leiding van dirigent Michiel van Laarhoven die ook de  pianobegeleiding voor zijn rekening neemt.

Onze dirigent

Michiel is een muzikale duizendpoot. Momenteel is hij werkzaam als zangleraar, pianodocent, coach bij Opera Utrecht en als dirigent bij kamerkoor Amor Vincit Utrecht, PolyHymnia ‘verrassend muziektheater’ Zeist en kamerkoor CloseClassic Naarden. 

Michiel van Laarhoven studeerde koordirectie bij Wilko Brouwers aan de Meerjarige Dirigentenopleiding in Utrecht. Na zijn opleiding volgde hij masterclasses bij Michel de Kort, Louis Buskens en Fokko Oldenhuis. Ook nam hij twee keer deel aan de Kurt Thomas-cursus en volgde Michiel diverse masterclasses en cursussen.

De afgelopen tien jaar is Michiel met succes o.a. werkzaam geweest als dirigent bij koren als ’tKoor! Hilversum, Pro Musica Bussum en theaterkoor Poly Hymnia Zeist.

Hij dirigeerde onder meer Die Zauberflöte (Mozart), Dido and Aeneas (Purcell), Carmina Burana (Orff), L’elisir d’amore (Donizetti), Orphée et Eurydice (Gluck) en Haydn’s Schöpfung in een geënsceneerde versie.

Wat zingen we zoal

De keuze voor het repertoire blijkt al uit de naam CloseClassic: close harmony én klassiek voor klein koor. Dit is veelal neoklassiek (vaak zelfs uit deze eeuw), maar ook renaissance en Engelse romantiek. waarbij de voorkeur uitgaat naar repertoire dat niet zo vaak door andere koren wordt uitgevoerd. De selectie wordt gemaakt op basis van voorkeuren van alle zangers en dirigent. Dit heeft geleid tot het repertoire van de afgelopen jaren. De stukken worden aangedragen door de leden -de dirigent telt daarbij als een van de leden- en gekozen als de grote meerderheid dat onderschrijft.